Konu: Makyavelist Sevi Ptsi Ekim 13, 2008 10:36 am
Üzgünüm kendi kabuğumda Aldım elime kalemi kâğıdı Çekildim mezarımın başına
Ruhuma şiirler yazıyorum Ve yavaş yavaş çürüyorum Hissediyorum dizeleri, Satırları tek tek okuyorum
Anlayamıyorum insanları Ve onların üç kuruşluk sevdalarını Kıskanıyorum gerçek aşkı Şiirimsi cümleler kuruyorum Dizelere anlatıyorum ve Delicesine savruluyorum
Sokrates gibi Platon gibi Hayatı sorguluyorum
Makyavelist miyim yoksa? oysa Üç kuruşun peşine düşmedim Dünya malını dünyada bırakmayı yeğledim
Ahire tim'de sen ol istedim... Beraber oturalım sorgu masasına Cevaplayalım tüm günahlarımızı açıkça
Böyle olsun istedim Elmayı seviyorum işte Elma beni sevmese de
Âdem'le Havva'dan beri düşünürüm gerçekleri Gerçekler acı, dünya malı uçan halı... Kabil Habil'i sorguladı mı? Ben neden sorgulayayım ki çaresiz düşlerimi?
alnıma böyle yazılmış deyip geçmeli mi? Günlerce akıtılan gözyaşı, Yürekten düşen söz taşı Boşuna mı şimdi?
Şarampole Mİ yuvarlanmalı hayat yolunda. Sana bir özür borcum var Şimdiden Ödemeli mi? Veresiyeyi sevmem al sana peşin sevda! Düşler sokağına girdiğim vakti İlk bakıştığımız zamanı hatırla
Uzanıp dededen kalma kanepeye Hayal ettim sadece Sarı bir güle benzettim seni Hem asil hem latif Ve latifem seçtim seni
Asaletine yetişemem derinsin Sadece güzel gözlerinde kaybolmak istedim Çöllere düşemedim Dağları delmedim özür dilerim Sadece affını isterim
Azat etmeni beklerim Bu sevdanın bitmesini yeğlerim Ahret'e taşıyamam bilirim Ancak seni ölene kadar sevebilirim
Olmuşla ölmüşe çare yok bilirim Ama bir yemin verebilirim Güzel gözlerine Zarif ellerine Ve O kızıl gül kokan bedenine Şu sözlerle seslenebilirim
Güzelliğini başka birinde bulamam
Gözlerini başkalarında arayamam
Senin kokunu asla unutamam
Ölene kadar başkasına varamam
Umudunu hiç kaybetmemekse aşk Sabır ve sebat var bende merak etme
Ömür boyu acı çektireceksen Var git yoluna sevdalım... Sevmiyorsan eğer söyle süründürme Ardımdan bakma öyle Nihayet buluşur dizelerim elbet seninle Seviyorsan eğer beklet o eşsiz asaletinle Kesin bir dille Şairim dediysem acemiyim
Öncelikle belirteyim Acemilikle nihayet bulsun dizelerim Nihayete yön versin güzelliğin Ve sevdan hiç sönmemecesine kalbime diretsin