Deneyimli Üye
Rep Puani:1129
Rep Kademesi:
|
Konu: Mantarlı Brüksel Lahanası Ptsi Kas. 17, 2008 2:25 pm |
|
|
Malzemeler:
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1
yemek kaşığı tereyağı
- 10 - 15 adet arpacık soğan
- 1
paket taze beyaz mantar
- 1
paket brüksel lahanası
- 3
adet tatlı yeşil biber
- 2
adet iri patates
- 2
orta boy havuç
- 1
baş sarımsak
- 1/2 demet maydonoz
- 1/2 demet dereotu
- 1
limonun suyu
- 1
su bardağı su
- 1
kesme şeker
- 10 -15 adet kiraz domates
- Kimyon, kekik, tuz,
karabiber
Yapılışı:
- Geniş bir tencerede
zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
- Soyulmuş arpacık soğan ve
dişlerini bütün olarak ayırdığınız sarımsakları tencereye ilave edip hafif yumuşayana kadar kavurun.
- İri halkalar halinde
doğradığınız havuçlar ve iri küpler halinde doğradığınız patatesleri ilave edip yumuşayana kadar kavurmaya devam edin. (ben şekil olsun diye patatesleri kalp kurabiye kalıplarıyla kestim. Hehe.)
- Mantarları temizleyip bütün
olarak, ya da çok büyükse sadece ikiye bölerek tencereye ekleyin. (Gördüğünüz gibi bu yemeği yaparken bıçak pek kullanılmıyor, süper pratik. Ne varsa atıyoruz içine. Neyse ki patatesleri de bütün atmaya kalkışmadım kendimi kaptırıp.) Mantarlarla birlikte yıkayıp süzdüğünüz brüksel lahanalarını da ilave edip karıştırın. Sebzeler suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
- En son kiraz domatesleri de
bütün olarak ince kıyılmış biberlerle birlikte ilave edin, kekik, kimyon, limon suyu, kesme şeker ve tuz ilave ettikten sonra 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirin.
Ateşten almadan önce kıyılmış maydonoz ve dereotunu ilave edip karıştırın. Bu yemeği soğuk ya da oda sıcaklığında servis yapmanızı öneririm. Çok değişik bir lezzeti var. Eklediğimiz tereyağı çok hoş bir koku ve aroma veriyor. Görüntü olarak da herşey bütün olduğu için çok estetik ve iştah açıcı duruyor sofrada.
|
|
Administrator
Rep Puani:1342
Rep Kademesi:
|
|